Totalt antall sidevisninger

mandag 4. februar 2013

Verdens Kreftdag 4. februar


4. februar markeres verdens kreftdag over hele verden. Kreftforeningen markerer dagen ved å løfte frem et nytt tema hvert år. I år er temaet myter.
 Publisert 01.02.2013. 

Det er en utbredt myte at kreft først og fremst er en sykdom som rammer eldre mennesker i rike land. Sannheten er at kreft hvert år tar livet av flere mennesker på verdensbasis enn aids, tuberkulose og malaria til sammen.
— Mange lever i den tro at kreft hovedsakelig berører mennesker i den rike del av verden, sier generalsekretær Anne Lise Ryel
En fersk omnibuss Kreftforeningen har gjennomført i forbindelse med Verdens kreftdag viser god kunnskap om kreft blant nordmenn. Men få visste hvor enormt utbredt kreftsykdommer er i global sammenheng, og hvor alvorlig hinder kreft og andre ikke-smittsomme sykdommer er for samfunnsutviklingen i lavinntekstsland.
 
— Mange lever i den tro at kreft hovedsakelig berører mennesker i den rike del av verden, ofte ut fra en oppfatning av at kreft rammer oss fordi vi kan behandle oss friske fra andre sykdommer. Sannheten er en annen. Hele 70 prosent av dødsfallene forekommer i lav- og middelinntektsland, og sykdomsbyrden dreies i stadig større grad mot de fattige land, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.
 
Totalt får 28 000 personer årlig kreft i Norge. Antall som får kreft kommer til å øke frem mot 2020, og nesten 31 000 nordmenn vil få en kreftdiagnose dette året, viser beregninger fra Kreftregisteret. Det lever rundt 200 000 mennesker i Norge i dag som har eller har hatt kreft.
 
Takket være nye metoder for å oppdage og behandle kreft, og fordi vi har et godt helsevesen som tilbyr god behandling, overlever nå 2 av 3 kreftrammede. For 50 år siden var det kun 1 av 3 som overlevde. På verdensbasis får hvert år 12 millioner mennesker kreft og 7,6 millioner dør av sykdommen.
 
Det er Den internasjonale kreftunionen (UICC), hvor Kreftforeningen er medlem, som står bak markeringen.


For mer informasjon, kontakt Terje Mosnesset, pressesjef i Kreftforeningen, tlf. 995 04 261
 


4 kommentarer:

  1. Ja, vi har nok erfaring med kreft - på en eller annen måte- de fleste av oss. Vi får leve så sundt vi kan, ellers får vi sette vår lit til forskningen...eller skjebnen?

    SvarSlett
  2. Har du sett denne bloggen.
    http://lappe-grete.blogspot.no/2013/01/utfordring-og-julemessa-mi.html

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei denne bloggen har jeg ikke sett.
      Skal inn og titte på den..

      Slett

Hyggelig om du legger igjen en kommentar på bloggen min